Jesse Kerkhof

KGA trainer Jesse KerkhofWaarom ben je keeperstrainer geworden?
“Tijdens mijn periode als keeper, ben ik gevraagd om keeperstraning te geven aan de jeugd. Zelf moest ik helaas stoppen met keepen door een schouderblessure, wat ik onwijs jammer vind! Gelukkig ben ik op deze manier nog steeds bezig met het keepen, wel op een hele andere manier natuurlijk, maar wel met heel veel plezier!”

Heb je zelf gekeept, en bij welke clubs?
“Ik heb in de jeugdopleiding bij Stormvogels/Telstar gespeeld. Ook heb ik twee jaar voor Onzegezellen gespeeld en ben vervolgens teruggegaan naar Stormvogels.”

Wat vind je het leukst aan keepen?
“Het leukste aan keepen vind ik dat je onwijs beslissend kan zijn voor je team! Ook het meevoetballen als keeper vind ik persoonlijk erg leuk en vooral belangrijk, zo ben je voor je team een extra aanspeelpunt.”

Wat is je favoriete keeper?
“Ik vind Onana een fantastische keeper om naar te kijken! Onana is een keeper die heel veel durft, en niet bang is om fouten te maken. Dat vind ik onwijs knap voor een keeper van pas 21 jaar oud.”

Wat is jouw tip?
“Durf fouten te maken, van elke fout die je maakt leer je! En kijk ook tijdens de keeperstraining naar andere keepers, daar kun je natuurlijk ook veel van leren! Iedere keeper heeft zijn eigen specialiteit.”