Nino Pels

KGA trainer Nino Pels Waarom ben je keeperstrainer geworden?
“Ik ben er eigenlijk zo in gerold. Ik werd bij mijn club gevraagd om keeperstraining te geven, en later ook bij een voetbalschool. En na vijf jaar getraind te hebben bij Keepersschool Groot Amsterdam werd ik ook door Rob gevraagd om training te geven. En natuurlijk heb ik daar ‘ja’ op gezegd! Naast de K.G.A. ben ik ook actief als jeugd keepertrainer bij SVC 08 in Scheveningen.”

Heb je zelf gekeept, en bij welke clubs?
“Ik keep nog steeds. Op dit moment speel ik voor Onze Gezellen 1. Hiervoor, heb ik onder andere gespeeld bij Zeeburgia, AFC Amsterdam, Stormvogels en Koninklijke HFC.”

Wat vind je het leukst aan keepen?
“Het geeft mij een kick wanneer ik een goede redding maak. Ook het meevoetballen vind ik erg leuk. Maar het allerlekkerste vind ik het weggraaien van de bal tijdens ‘n een op een met de tegenstander.”

Wat is je favoriete keeper?
“Ik heb meerdere favorieten. Het meevoetballen van Neuer, de reflexen van De Gea, de een op een van Vermeer en de rust van Courtois. Kortom; je kunt van iedere profkeeper iets leren.”

Wat is jouw tip?
“Ga tijdens een partijtje op het pleintje in jouw buurt niet altijd op goal staan, maar ga gewoon voetballen! Zo ontwikkel je ook je voetbal-skills, die tegenwoordig heel belangrijk zijn voor een keeper.”