Over de Keepersschool Groot Amsterdam

Wat ooit als een enthousiast idee werd geboren, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele keepersschool. In 2009 startten vier trainers met een schat aan ervaring de Keepersschool Groot Amsterdam. Zij legden de basis voor een school die al jaren goed bekend staat als het gaat over leveren van kwaliteit en aandacht voor het individu: de keeper. Honderden jeugdkeepers volgden een cursus bij de K.G.A. en velen van hen kwamen meerdere seizoenen achter elkaar terug.

De “roots” van de K.G.A liggen bij V.V.C. in Nieuw-Vennep. Door de hoge kwaliteit van de trainingen was er een grote toeloop van cursisten. Daarom was het openen van een tweede locatie al snel noodzakelijk. Na S.D.Z en R.K.A.V.I.C ging de K.G.A in september 2013 van start op de velden van s.c Buitenveldert.

In 2018 is de Keepersschool Groot Amsterdam een nieuwe samenwerking aangegaan met de Hoofddorpse voetbalclub SV Overbos. Beide organisaties hebben opleiden en aandacht voor het individu hoog in het vaandel.

Het bestuur voor de K.G.A.
Het bestuur wordt gevormd door Rob Prevoo, Edwin Mellink en Nino Pels. Edwin was de laatste cursus actief als trainer en brengt een schat aan ervaring in zowel keepen als het leiden van een bedrijf met zich mee.
Nino is ooit gestart als cursist, maar is al een aantal cursussen actief als trainer.

K.G.A. is clubonafhankelijk en professioneel
De Keepersschool Groot Amsterdam is een volledig clubonafhankelijke keepersschool. Door het aanbieden van professionele keeperstrainingen willen we het niveau van de jeugdkeepers in de regio Amsterdam en omstreken naar een hoger plan tillen.

De K.G.A. werkt met kinderen voor kinderen. Een gedeelte van het inschrijfgeld schenken we daarom aan Kika of een ander goed doel.