Over de Keepersschool Groot Amsterdam

Wat ooit als een enthousiast idee werd geboren, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele keepersschool. In 2009 startten vier trainers met een schat aan ervaring Keepersschool Groot Amsterdam. Zij legden de basis voor een school die al jaren goed bekend staat als het gaat over leveren van kwaliteit en aandacht voor het individu: de keeper. Honderden jeugdkeepers volgden een cursus bij K.G.A. en velen van hen kwamen meerdere seizoenen achter elkaar terug.

De “roots” van K.G.A liggen bij V.V.C. in Nieuw-Vennep. Door de hoge kwaliteit van de trainingen was er een grote toeloop van cursisten. Daarom was het openen van een tweede locatie al snel noodzakelijk. Na S.D.Z en R.K.A.V.I.C ging de K.G.A in september 2013 van start op de velden van s.c Buitenveldert.

In 2020 is de Keepersschool Groot Amsterdam een nieuwe samenwerking aangegaan met de Amstelveense voetbalclub sv RAP. Beide organisaties hebben opleiden en aandacht voor het individu hoog in het vaandel staan. De biljartlakens van sv RAP zijn “wereldberoemd”. Zo worden ze gebruikt door alle topclubs die in de Arena tegen AJAX spelen, alsook het Nederlands elftal.

Het bestuur van K.G.A.
Het bestuur wordt gevormd door Rob Prevoo, Edwin Mellink en Nino Pels. Rob Prevoo is één van de grondleggers van K.G.A. en heeft veel keepers uit de top van het amateurvoetbal getraind. Edwin was de laatste cursus actief als trainer en brengt een schat aan ervaring in zowel keepen als het leiden van een bedrijf met zich mee.
Nino is ooit gestart als cursist, maar is al een aantal cursussen actief als trainer.

K.G.A. is clubonafhankelijk en professioneel
Keepersschool Groot Amsterdam is een volledig clubonafhankelijke keepersschool. Door het aanbieden van professionele keeperstrainingen willen we het niveau van de jeugdkeepers in de regio Amsterdam en omstreken naar een hoger plan tillen.

K.G.A. werkt met kinderen voor kinderen. Een gedeelte van het inschrijfgeld schenken we daarom aan Kika of een ander goed doel.