Trainingsmethode van de K.G.A.

De keeperstraining van Keepersschool Groot Amsterdam bestaat uit elf trainingen van 90 minuten. Alle aspecten van het keepen komen aan bod. Belangrijke onderdelen van onze trainingsmethode zijn:
• aanleren en verbeteren van keepersvaardigheden;
• vergroten van spelinzicht;
• trainen op eigen niveau;
• overbrengen van plezier in het keepen.

De cursus is onderverdeeld in vijf blokken van twee trainingen, waarbij steeds een bepaald thema van het keepen centraal staat. In de eerste training van ieder blok wordt dit thema met behulp van oefening en spel uitgelegd en getraind. In de tweede training wordt het geleerde herhaald en verder uitgediept. De opbouw van de cursus vind je hier.

Kleine groepjes en veel balcontact
Voor het aanleren en verbeteren van keepersvaardigheden is het belangrijk om tijdens de keeperstraining veel balcontacten te hebben. Daarom trainen we bij de K.G.A. in kleine groepjes en heeft iedere cursist zijn eigen bal.

Keeperstraining op verschillende niveaus
Bij de K.G.A. zijn zowel de beginnende als de gevorderde jeugdkeepers van harte welkom. Iedereen kan bij ons op zijn of haar eigen niveau trainen. Onze cursus is opgebouwd in drie verschillende niveaus: beginners, gevorderden en topklasse. Bij de laatste groep wordt er meer getraind op wedstrijdgerichte oefeningen.