Rob Prevoo

KGA trainer Rob PrevooRob Prevoo is medeoprichter en –eigenaar van Keepersschool Groot Amsterdam. Wat in 2009 begon als een initiatief van vier enthousiaste en ervaren keeperstrainers, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige keepersopleiding.

Waarom ben je keeperstrainer geworden?
“Als jonge keeper raakte ik zwaar geblesseerd aan het hoofd (een schedelbasisfractuur), waardoor ik belemmerd raakte om op het hoogste niveau actief te blijven. Ik gaf toen al trainingen aan de jongste jeugd en ik bemerkte dat ik er plezier in had, dat keepers snel de oefenstof oppakten en dat mijn werkwijze als plezierig werd ervaren.

Heb je zelf gekeept? Bij welke clubs?
“Ik heb gekeept voor verschillende clubs. Begonnen in de jeugd van Aalsmeer, toen naar Ajax en Blauw-Wit A’dam om vervolgens als senior weer terug te komen bij Aalsmeer. Daarna volgden RKAV, Alphense Boys, Uithoorn (nu Legmeervogels) en sv Hoofdddorp. Uiteindelijk afgesloten bij SMS in Nieuw-Vennep wat nu VVC is.

Wat vind je het leukst aan keepen?
“Het overzicht, dus om het spel voor je te hebben. Het coachen en aansturen van de laatste linie, en samen proberen de 0 te houden.. Natuurlijk is het een fantastisch gevoel wanneer jij als keeper die ene belangrijke redding maakt waardoor jouw team wint.”

Welke clubs heb je getraind?
Ik ben precies 34 jaar terug begonnen met de jongsten van vv Aalsmeer, daarna RKAV en RKDES in Kudelstaart. Toen de senioren van SMS. Daarna boven- en onderbouwkeepers van toenmalige BVO HFC Haarlem. Tussentijds met fijne vakgenoten gestart met Keepersschool Groot Amsterdam, selectiekeepers senioren van Argon Mijdrecht, Ado’20 Heemskerk, OFC Oostzaan, asv De Dijk Amsterdam en nu de prachtige club avv Swift in Amsterdam.

Waar ben je het meest trots op in je keeperscarrière?
“Dat ik het keeperstalent, dat ik heb meegekregen van mijn vader en opa heb weten te vertalen tijdens mijn actieve periode als keeper. Als keeperstrainer heb ik twee keer een promotie (Argon en Ado’20) meegemaakt vanuit de hoofdklasse naar de topklasse! Ook als 1e keeperstrainer een promotie van de 3e naar de 2e divisie met asv De Dijk. En helaas seizoen 2017/2018 gedegradeerd naar de 3e divisie. Trots ben ik op alle jeugdkeepers die het nog altijd goed doen en met plezier het doel verdedigen.  Vrienden en een groot netwerk opgebouwd. En natuurlijk ben ik trots op K.G.A., waar we inmiddels heel veel cursisten de passie voor het keepen hebben bijgebracht. Ik kan zeggen dat ik voldoening haal uit het voetbal en uit mijn contacten binnen de sport in het algemeen.”